El Centre Cultural Estrelles Altes es consolida com un referent de dones al barri

Va ser l’entitat més dinàmica el cap de setmana reivindicatiu pel feminisme

Les dones del Centre Cultural Estrelles Altes van tornar a omplir l’agenda del barri d’activitats adreçades a dones. El matí del dissabte, una vegada havia acabat la riuada humana del 8 de març, on també hi van participar, van engegar les seves pròpies activitats. Van començar amb l’Equinkana, una gimcana feminista. Es van ajuntar als jardins de Can Sabaté i des d’allà van distribuir-se per diferents espais.

En grups, en un totes contra totes, van haver de superar diversos obstacles que feien referencies a les dificultats diàries que pateixen les dones. Un grup, on a més hi havien nenes, ho va entendre d’entrada. Van fer un exercici que consistia en carregar pes desequilibrat en els braços, mentre havien d’arribar a un punt, saltant altres obstacles pel camí. “El desequilibri és tot el que ha de fer la mare tota sola”, deia una noia. “El pes és la culpa que senten les mares quan es demoren o no poden acompanyar-nos a algun lloc”, deia una altra a la reflexió que feien les joves del Centre. Per tant, objectiu complert: fer reflexionar sobre actituds o conductes masclistes que encara persisteixen al nostre dia a dia.

La nit del dissabte tocava la ja tradicional festa de la dona. La particularitat és que és una festa on només hi assisteixen les dones. “Aquest any han vingut moltes més veïnes, estem molt contestes i satisfetes”, confirmava la Toñy Fernández, presidenta del Centre Cultural.

Però això no va ser tot. El diumenge, es va tornar a reeditar la matinal esportiva Temps de dona, temps d’esport. Més d’un centenar de veïnes es van apropar a gaudir de l’activitat que aquest any es va realitzar als patis de l’edifici de l’Illa Metalco.

Ioga, Pilates, Dance Fit, ‘coreos’ de rumba, jocs i d’altres activitats van ser impartides per l’Alberto Costas, monitor d’Ary Esport, la Pepi Martínez, professora de Ioga de l’Associació Veïns i Amics de Magòria (AVAM) i la Marta Burgalés, professora de rumba del Centre Cultural Estrelles Altes.

La Regidora del districte, Laura Pérez, que també és la regidora de feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, va agrair com el barri de la Marina cada any “es bolca més en realitzar aquest tipus d’actes”. La Toñy Fernández, per la seva banda, va voler deixar clar que tot i que el 8 de març era el dia gran per reivindicar el feminisme “demà la lluita continua”. Després d’això, les joves del Centre Cultural Estrelles Altes van llegir un manifest que van finalitzar amb una frase contundent “El patriarcat caurà i si no el tirarem”.

Totes aquelles que van participar es van emportar una samarreta que dictava “ni un paso atrás en igualdad”.

“Ha estat un cap de setmana amb moltíssimes activitats i fa goig que el barri participi de manera tan activa de tota la reivindicació feminista”, senyalava l’Esther Pérez, consellera del districte, que va estar present a totes les activitats.

Ambient flamenc i alegria a desbordar, marca de “les d’Estrelles Altes” que any rere any es consoliden com una entitat referent de dones a la Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada