Finalitza la reurbanització dels carrers de Gabriel Miró, de Torres Marina i d’Encuny

Les veïnes Isabel i Raquel Serrano, la Fina Flores i la Regidora del Districte, Laura Pérez

El veïnat del que coneixem com la Colònia Santiveri (les veïnes que hi viuen ens corregeixen al final de l’acte perquè hem de dir-li nova barriada de Port) es van sentir ben contents el 12 de gener, dia en què l’Ajuntament va inaugurar els carrers de Gabriel Miró, de Torres de Marina i de l’Encuny. S’hi va muntar una festa amenitzada pel grup Gralloli i va acabar amb un pica-pica de l’Associació Guineo-Catalana. “Fa tant de temps que aquí no passa res, que el fet que vingueu de la resta del barri i es faci aquesta celebració ens ha sobtat molt” comentava una veïna. La Leonor, altra veïna de 91 anys va arribar tota sola, ajudada d’un caminador i va seure just davant la banda perquè volia “veure-ho tot”. “Ara podrem passejar sense la por de caure pel desnivell que tenien els carrers” valorava.

Un sol radiant, el soroll dels parlants, els raconets de carrers singulars on predomina les construccions baixes i el grup de gent que s’hi va aplegar, fins a una seixantena, feien un paisatge del més agradable. Fins i tot hi va haver qui es va arrencar a ballar al son de la banda.

A l’hora dels parlaments van participar-hi tres veïnes, La Isabel Serrano, la Fina Flores i la Raquel Serrano a més de la Regidora del Districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez. Totes quatre van coincidir en afavorir la perspectiva de les veïnes a l’hora de pensar l’urbanisme dels carrers. Les marxes exploratòries van ser l’antecedent a la remodelació parant atenció a les necessitats de tots els col·lectius, amb especial èmfasi en dones, infants i gent gran.

En acabar les intervencions es va fer una passejada pels carrers que llueixen millores a la il·luminació, la vegetació i l’amplada de les voreres, també s’ha renovat el clavegueram, tot el paviment i el mobiliari urbà. Les obres s’han fet en el marc del Pla de Barris amb una inversió de 956.252 euros.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada