La inauguració del metro, el 8 de setembre, topa amb altres agendes al barri

Veïns que reivindiquen el metro.

Des de fa uns dies ja és oficial la inauguració de les dues estacions del metro a la Marina, serà al matí (s’ha convocat a les entitats a les 12:00) del 8 de setembre, al passeig de la Zona Franca. Hi seran tant el president de la Generalitat, Quin Torra com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Al matí el Passeig de la Zona Franca es tancarà per donar pas a la inauguració oficial i a partir de les sis de la tarda s’organitzarà una festa veïnal, que vol reivindicar i reconèixer la lluita

veïnal que va significar aconseguir l’arribada del metro al barri. En participen distintes entitats i associacions veïnals del barri. Hi haurà una exposició que farà una recopilació cronològica del vaivé que va tenir la construcció d’aquesta infraestructura, un espectacle infantil, la lectura d’un manifest i números musicals.

Però malgrat que aquesta data ha estat tan esperada per tots els veïns i veïnes, s’ha topat amb almenys dos actes que es faran en paral·lel. Ha estat així perquè la notícia de la inaug

uració va ser intempestiva i els actes ja estaven preparats, asseguren diverses fons consultades per la Marina.

D’una banda, el Centre Cultural Ancora organitza una paella popular (els tiquets es podran adquirir per cinc euros el mateix dia) que començarà a partir de les 11 del matí. Es té previst l’actuació de números culturals, poesia, tastet d’autodefensa, zumba al carrer i altres números.

D’altra banda, a les sis de la tarda i coincidint amb la festa popular pel metro, la parròquia Mare de Déu de Port celebra el seu aniversari que, a més a més, aquest any coincideix amb la celebració pel mil·lenari de la Verge Mare de Déu de Port. És un esdeveniment que s’ha preparat des de començament d’any i que tindrà uns dels seus actes centrals el 8 de setembre. 

Aquest dia, a les 5.30 de la tarda, s’inaugurarà una exposició commemorativa a una de les sales contigües a la parròquia (l’exposició posteriorment serà traslladada a la Biblioteca Francesc Candel), hi serà també la banda, Joia de Montjuïc i els gegants de la Marina. Cap a les sis de la tarda es preveu fer una ofrena floral i concloure amb un sopar popular (el cost és de 8 euros els adults i 5 els infants) cap a les 20.30 de la nit. Estarà amenitzat amb una cantada d’havaneres i un espectacle de llum, amb els diables de Port.

Així, els veïns i veïnes hauran de decidir o anar aquí i allà, com alguns ja s’han avançat que faran. Mogut dissabte el que ve!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada