Demà comencen les proves en buit a la línia 10 Sud de metro entre Collblanc i Foc

Els trens simularan durant unes quantes setmanes el funcionament habitual, sense passatgers, per comprovar tots els sistemes i formar els treballadors

Quan a la Marina s’han aixecat les expectatives per propera inauguració de les estacions del metro dels carrer del Foc i Foneria, prevista per al 8 de setembre a les 15.30, malgrat que l’hora encara no està del tot confirmada, TMB ha informat aquest matí que un cop el Departament de Territori i Sostenibilitat ha fet el lliurament de les obres de la futura línia 10 Sud de metro, es començaran demà, 1 d’agost, les proves d’integració o marxa en blanc, prèvies a la seva posada en servei comercial en el recorregut entre les estacions de Collblanc i Foc. El període de proves en buit és encara més important en un metro automàtic que funciona sense conductor, com és el cas de tota la línia 9/10.

El futur nou tram de metro, de 4,5 quilòmetres de longitud, inclou inicialment cinc estacions, totes accessibles, de les quals tres són comunes a la línia 9 Sud (Can Tries / Gornal, Torrassa i Collblanc) i dues son de nova construcció: Foneria i Foc, situades a l’eix del passeig de la Zona Franca.

Esquema de la circulació de trens de prova per la línia 9 Sud

En els sistemes ferroviaris, la marxa en blanc consisteix a reproduir les condicions normals de funcionament, sense passatgers, per comprovar com es comporten la infraestructura i el material mòbil en cas d’incidència, que tots els sistemes estan operatius i responen correctament, i que les mesures i vies de seguretat estan activades. També s’aprofitarà per completar la formació del personal de TMB que farà l’operació de la línia sobre el terreny i des del Centre de Control de Metro. Com que la línia 10 Sud té un tram compartit amb la línia 9 Sud ja obert al públic, els usuaris de les tres estacions comunes es trobaran que durant les pròximes setmanes poden circular trens de les dues línies per les mateixes vies de manera alterna.

A la pràctica, això vol dir que durant la marxa en blanc en els trajectes entre les estacions de Can Tries / Gornal, Torrassa i Collblanc es podran fer servir tots els trens que obrin les portes, sense distinció. Però a partir de Can Tries / Gornal i fins a Foc, els trens de prova de la línia 10 Sud circularan buits. Convé seguir sempre les instruccions de les pantalles, la megafonia i els empleats de Metro, recomana l’entitat de transports.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada