Fins a deu iniciatives es van socialitzar a la primera Fira d’Economia Social i Solidària a la Marina

Aliments, tèxtils, serveis de disseny, de neteja o de suport a l’aprenentatge, alguns exemples

El 26 de maig, la plaça Marina es va omplir de novetats per a molta gent que desconeixia les iniciatives d’Economia Social i Solidària, que entitats i cooperatives duen a terme. I és que l’objectiu de la primera Fira d’Economia Social i Solidària era precisament aquest: socialitzar els molts projectes que treballen en la línia de crear una economia més sostenible i justa.

Però, com que això, si no es veu ni es coneix, només són bones intencions, moltes iniciatives van voler venir a la Marina, on no hi ha gaires, a explicar les seves experiències. Algunes estan consolidades, com  l’Economat Social. Botigues de productes ecològics que tenen per filosofia, a més d’afavorir el consum d’aquest tipus de productes,  promocionar la cultura cooperativa. El seu servei arriba al barri mitjançant l’Ateneu Engranatge.

Una altra de les consolidades és CoopNet, una cooperativa que ofereix serveis d’econeteja, cures per gent gran i/o dependent i serveis de manteniment. Es va crear amb la doble finalitat de dignificar la feina de les cures i la de finançar a les famílies sense recursos de la futura escola Arcàdia de Can Batlló.

Així mateix, entre les iniciatives que més curiositat van generar va ser la de Diomcoop,  cooperativa de venda de productes tèxtils, que té per objectiu donar resposta a les necessitats d’inclusió social, laboral i de relació de les persones immigrades en situació de vulnerabilitat a Barcelona. És la proposta del govern municipal per possibilitar una sortida laboral als coneguts com a “manters”.

La conformen 16 persones, i, fins i tot, han creat la seva pròpia marca de roba, DIAMBAAR. En Kebba, explica a tots els que s’interessen que la seva situació ha millorat des que han creat la iniciativa. Tanmateix lamenta que molts dels seus companys encara no puguin acollir-se per raons de manca de documentació i continuïn igual que abans. El seu estand estava ple de colors vius i materials diversos. Arracades, collarets i tot tipus de complements atreien els visitants.

Una altra novetat va ser la iniciativa de les BRAVES, un grup de cinc noies dissenyadores que es van conèixer fent un màster. Aleshores van adonar-se, que a més de professió, compartien inquietuds socials envers les dones. Llavors, anteposant el seu caràcter i la capacitat que les imprimeix, van decidir anomenar-se així. Ofereixen serveis de disseny, cadascuna especialitzada en un àmbit,  i a més, fan diferents campanyes de sensibilització i conscienciació, sempre vinculades al feminisme.

D’una altra banda, la fira va ser l’aparador per a cooperatives i iniciatives del barri: Hi va ser Coopeduca, dedicada al reforç escolar, la Xarxa de Suport Mutu, que té com a bandera la defensa de la gent que pateix desnonaments,- compartia estand amb l’Ateneu Engranatge-  i ASOMA, un grup de voluntaris que es dediquen a repartir menjar a la gent sense llar i que també estan explorant la via d’una futura cooperativa. L’Aula d’Idiomes i Impuls Coop , dedicada a donar suport al cooperativisme, completen una llista de fins a deu iniciatives que van ser-hi presents.

Durant quatre hores, des de les 10 del matí fins a les 14 de la tarda, els veïns van poder conèixer totes les experiències. També va ser-hi la Regidora del districte de Sants Montjuïc, Laura Pérez, acompanyada per les Conselleres Esther Pérez i Carolina López. Tampoc no va mancar La Marina FM, que va dedicar-hi un especial en directe durant tot el matí.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada