L’Ibèria es rearma

Un nou equip tècnic i directiu vol tornar a seduir l’afició del barri

El Nou equip Tènic i directiu de l'Ibèria. Foto Rafel Vidal

L’equip de futbol més antic dels barris de la Marina (va ser fundat l’any 1939) vol tornar a posar-se al capdavant i recuperar l’esperit de pertinença que tant el va caracteritzar en les millors èpoques, quan va arribar a competir a tercera divisió. De les seves glòries tothom es recorda doncs van aportar al món esportiu jugadors de l’alçada d’Eduardo Manchón, ex-jugador del Barça de les Cinc Copes, i José Cano Canito, noi del barri, que es va educar a l’Asil de Port.

D’aquesta etapa i de la que ells en van formar part, parlen Fernando Navarro (Picolo), i Antonio Solá, dos exjugadors del club que ara conformen el nou equip tècnic de l’Atlètic Ibèria: “l’any que ve farem el 80è aniversari, ens hem proposat millorar el nivell, i sobretot, recuperar la il·lusió de l’afició”, aferma Picolo, alhora que reconeix que la situació actual de l’equip és complicada pels pocs suports que reben.

Fernando Navarro (Picolo), el nou entrenador de l’equip. Foto: Rafel Vidal

Per aquest motiu s’han proposat, d’una banda, animar que tothom torni a encoratjar els jugadors als partits. Una de les primeres mesures del nou equip tècnic ha estat demanar el canvi d’horaris en què es jugava. Fins la temporada passada ho feien a la tarda “i això, a l’hivern, no convidava gaire la gent a anar al camp de futbol perquè fins i tot la llum no ajudava”. Al setembre, quan la nova temporada arrenqui, els partits es podran seguir al matí, ja que es jugaran a les 12 hores, al camp de l’Ibèria.

“L’afició és important per a qualsevol jugador perquè té a veure amb l’estat anímic que genera i això repercuteix directament en el rendiment al camp, per això volem esforçar-nos i donar el millor de nosaltres, per animar els veïns i les famílies a gaudir dels nostres partits. Sempre es pot guanyar o perdre, però l’important és deixar-s’ho tot al camp i que l’afició ho sàpiga i ho valori, i això és el que volem fer”, afegeix Solá.

José Antonio Oliva. Partd del nou equip directiu. Foto: Rafel Vidal

Els tècnics vénen amb un plantejament esportiu ambiciós. “Almenys hauríem d’aspirar a semblar-nos al Cornellà, potser no arribem al mateix nivell però ens ho hem de proposar, hem de ser constants i treballar amb esforç, disciplina i molta dedicació”, continua Picolo, que també convida la gent de la Marina amb experiència en l’esport, o exjugadors, a aportar i fer suggeriments.

D’una altra banda, el també nou equip directiu el conformen: Rodrigo Castro, José Marqués, Juan Manuel Sinues, Antonio Álvarez i José Antonio Oliva, tots amb vocació esportiva. Han engegat una campanya d’afiliació, volen socialitzar el nou plantejament esportiu i captar més suports a fi d’aconseguir resultats i augmentar l’afició. “Els afiliats al club sempre han estat molts, però fa unes quantes temporades han descendit i fem una crida a tothom del barri què ens vulgui ajudar. Creiem que és el club del barri i és important sentir-ho així i que la gent també ho visqui. Sinó aconseguim un projecte col·lectiu no en tindrem prou”, conclouen, conscients que el suport que aconsegueixin pot marcar la nova temporada.

Nou equip tècnic i directiu de l’Ibèria. Foto: Rafel Vidal.

Tot i que històricament, i fins ara, han tingut el suport de Santiveri, es troben en converses amb diferents empreses per obtenir més patrocinadors. Un altre dels temes importants, segons afegeixen els tècnics, és generar un treball conjunt amb les escoles de futbol del barri per aconseguir un futbol base. Ho consideren molt important i és la visió amb què treballen.

Des de la Marina, el nostre desig és que l’únic equip de futbol històric del barri aconsegueixi aixecar-se, ja que d’altres com el de Can Clos, el Ja, l’Iberiana o el Polvorín, han desaparegut als últims anys. L’any 2019 farà el seu 80è aniversari i és una oportunitat per a tothom qui vulgui posar el seu gra de sorra. Esperem gaudir-los amb emoció esportiva i amb l’alegria dels nois que senten els colors i que, malgrat no ser estrelles, representen i fan vibrar la gent que els estima perquè són els seus.

Telèfon de contacte pels qui vulguin col·laborar amb l’equip: 620699718

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada