Alejandro Zarzo, el veí que ha guanyat 1000 euros en el sorteig de la fundació Barcelona Comerç i l’Associació de Comerciants de la Marina

Alejandro Zarzo al centre, acompanyat pel propietari, Laura Julibert, de l'Associació dels Comerciants i clients habituals del bar.

Aquest matí l’Associació de Comerciants de La Marina va fer l’entrega del xec de 1000 euros al veí Alejandro Zarzo, guanyador dels 1000 euros, en el sorteig de la Fundació Barcelona Comerç i l’Associació de Comerciants de La Marina.

“És la primera vegada que guanyo alguna cosa i em ve de perla”, diu l’Alejandro, veí del carrer Gaià. Té 58 anys, és escolta d’ofici i feia un any que estava a l’atur. A més, fa mesos, va patir un ictus que li va obligar a viure com a pensionista.

Alejandro Zarzo, al centre, Laura Julibert, de l’Associació de Comerciants i Sorin Serbu, propietari del bar Bom Cafe.

El sorteig té com a condició gastar-se els 1000 euros en les botigues del barri en només un dia. El 12 de gener és la data. Zarzo, somrient, diu que això no és cap problema i ja té pensat en què els gastarà: sobretot aliments i productes de neteja.

Fins ara, el sorteig només contemplava l’equivalent a 500 euros en compres, a les botigues associades al barri. Però arran de la incorporació dels comerciants de la Marina a la Fundació Barcelona Comerç, que agrupa a 21 eixos comercials de tota la ciutat, enguany el premi ha estat de 1000 euros.

Per participar al sorteig només calia comprar a les botigues associades a l’Associació de Comerciants del barri i demanar un tiquet. El sorteig es va fer el 31 de desembre mitjançant el sorteig de la grossa.

La botiga que va donar el tiquet a l’Alejandro és Bom Cafè, ubicada al carrer Mare de Déu de Port, 371. Els seus propietaris, Andrea i Sorin Serbu, d’origen romanès, regenten el bar des de fa poc més d’un any i al mateix carrer porten una botiga de productes romanesos.

Zarzo, Sorin i la periodista Yohany Limpias en el moment de l’entrevista en directe per a La Marina FM 102.5

L’Andrea assegura que es van animar a posar el seu propi negoci, després d’estalviar i arran les hores extres i sense pagar que havia de fer per arribar a fi de mes. En Sorin és un manetes i barreja la gestió del bar amb petits treballs que li van sortint.

Em veig temptada a preguntar-los per l’estigma que pateixen els seus paisans que recullen ferralles. Expliquen que tothom fa broma amb en Sorin dient-li el “chatarrero” i tots dos s’ho prenen amb humor i pedagogia, perquè asseguren, la gent desconeix el seu país. “Al col·lectiu romanès, com a tots els altres, hi ha de tot”, explica l’Andrea amb naturalitat.

 

Andrea Serbu, parella de Sorin al altre negoci que regenten al Carrer Mare de Déu de Port

 

 

 

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.