La Marina té a punt la seva cavalcada de reis

La temàtica d'enguany serà el mar i la novetat és una Patge Gregoriana

Imatge de la cavalcada de reis al barri l'any passat. Foto: Rafel Vidal

Al barri, cada any s’organitza, el cinc de gener, la tradicional cavalcada de reis. I té com a escenari principal els carrers que voltant la plaça Marina.

Aquest any es preparen novetats, la temàtica de tota la cavalcada serà el mar. Hi haurà un cranc gegant, cavallets de mar i un polp. Però a més d’això els reis Melchor, Gaspar i Baltazar no venen sols. Abans els anunciarà una Patge Gregoriana. Hi haurà altres comparses que animaran la vetllada. Els nens i nenes que no hagin pogut entregar les seves cartes, encara ho podran fer.

El tret de sortida ho faran els Diables de Port. Enguany començarà a les sis de la tarda. El recorregut anirà des de la plaça de les Matemàtiques, passant per Mare de Déu de Port, Alts Forns, Passeig de la Zona Franca i acabarà a la mateixa Plaça Marina, on els reis rebran les claus màgiques de les cases per portar els regals.

Un dia abans, el dia 4 de gener, els nens i nenes tindran l’oportunitat d’entregar les cartes als reis, en la xocolatada que s’organitzarà a la Plaça Marina des de la sis de la tarda.

Al mateix lloc es donarà espai a la solidaritat. Els mitjans del barri, La Marina i La Marina FM hi seran rebent els regals dels veïns i veïnes que vulguin col·laborar en la recollida de joguines per als nens de famílies d’escassos recursos, acte del que també participaran l’Associació de veïns de Sant Cristòfol i l’Associació La Cadena-Estrelles Altes.

La cavalcada de reis l’organitza la Unió d’Entitats. Hi participen prop de 200 voluntaris, entre ells moltes entitats i associacions del barri: el Centre Cultural Estrelles Altes, Amics de la Marina, APALIM, l’AMPA Bàrkeno, l’Esplai Ginomai Ensens, l’Associació de veïns de Can Clos, La Marina Patina, d’entre altres.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.