Sants-Montjuïc es tenyeix de groc, ERC es converteix en la primera força al districte, seguida per Ciutadans i Junts per Catalunya

L'independentisme guanya amb el 47. 19% i el bloc unionista perd amb el 40,92 de suport

Els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya ens deixen una Barcelona taronja; set dels deu districtes se’ls emporta Ciutadans: Sarrià Sant Gervasi, Les Corts, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Ciutat Vella; dos se’ls apunta la llista de l’expresident Carles Puigdemont: Gràcia i l’Eixample i encara que sembli més de u per la seva dimensió al mapa, només Sants-Montjuïc es tenyeix de groc amb ERC com a primera forca política.

Gràfics: Alba Calpe i Elena Domínguez

ERC aconsegueix ser la primera força amb un 23,8% del total de vots, seguit de prop per Ciudadanos que assoleix un 22,0%. Aquesta forca política creix espectacularment i quasi duplica els seus vots en relació al 2015, quan només va aconseguir un 12,0%.

En tercer lloc s’ubica la candidatura de Carles Puigdemont amb 17,1%. A les eleccions del 2015 ERC i el PDCat es van presentar amb la coalició de Junts Pel Sí i van aconseguir una adhesió del 27,3% al districte. A les eleccions d’ahir, la candidatura de Puigdemont i la d’ERC sumen el 40,9% de suport a tot Sant-Montjuïc.

En quart lloc s’ubica el PSC amb un 14, 26% de vots, que millora en cinc punts percentuals els seus resultats de 2015, quan va assolir un 9,1%.

Seguint la tendència a tota Catalunya, a la cua de la votació s’ubiquen Cat en Comú-Podem amb 10,3%, que millora els resultats de 2015 en dos punts, quan la seva marca electoral va ser Catalunya sí que es Pot i va aconseguir un 8,3%. Per altra banda, la CUP assoleix un 6,1% i el PP un 4.6%, tots dos partits perden dos punts percentuals en relació a les eleccions del 2015.

Els més petits, PACMA i Recortes Cero-Grupo Verde assolleixen el 0.8% i el 0.3%, respectivament.

Si llegint els resultats en termes de blocs, a Sants-Montjuïc l’independentisme (ERC, JxCat i CUP) surt un clar guanyador aconseguint sumar un 47. 1% i el bloc unionista (Ciudadanos, PSC i PP) perd amb un 40,9%. Això sense considerar els vots de Cat en Comú-Podem que es neguen a posicionar-se a cap dels dos blocs.

Finalment la dada de participació en el districte va ser de 79,2%, cinc punts percentuals més que l’any 2015 quan es va situar en el 74, 1%, encara que menys que en el conjunt de la ciutat, on la participació es va situar en 82,3%.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada