Una seixantena d’interns del CIE de la Zona Franca en vaga de fam des de dilluns a la tarda

Una seixantena d’interns del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca (CIE) es troben en vaga de fam des de la tarda d’aquest dilluns per demanar ser alliberats, ha explicat aquest dimarts la plataforma ‘Tanquem els CIE’.

En un comunicat, l’entitat ha assenyalat que ha presentat una queixa al CIE per desatenció mèdica i, en les últimes setmanes, una trentena d’interns afectats també han signat i presentat dues queixes conjuntes per “falta d’atenció, manca de medicaments i pel tracte humiliant que reben”.

A través de visites periòdiques, ‘Tanquem els CIE’ ha detectat 6 casos de desatenció mèdica en què “s’ha posat en perill la integritat física dels interns, fins al punt que un d’aquests va caure desplomat per dolors i infecció”.

L’entitat ha assegurat que els CIE “segueixen sent uns espais que atempten contra la dignitat de les persones i on es posa en perill la seva integritat física”, per la qual cosa ha reiterat el seu suport als interns en vaga de fam i a les seves reivindicacions.

L’Ajuntament de Barcelona també ha defensat en nombroses ocasions el tancament del CIE. De fet, el passat mes de març va emetre un ordre de precintament del centre i té previst denunciar el Ministeri de l’Interior si no ho compleix.


Fotografia: Tanquem els CIE

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.