Clarianes El temps actual a La Marina +20°C, Clarianes
SOCIETAT

La comunitat gitana celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

La comunitat gitana celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

La comunitat gitana va celebrar, per primera vegada al barri, el Dia Internacional del Poble Gitano i ho va fer convidant tothom a una xocolatada i una gimcana l’1 d’abril a la plaça de la Marina. L’acte va estar organitzat per la Federació d’Associacions de Gitanos de Catalunya (Fagic) i la Fundació Pere Closa.

Els gitanos, comunitat significativa al barri, són un poble amb una cultura, potser oblidada per la resta de la societat. Així ho manifesta la Fagic en un llibre editat que insta la premsa a treure estereotips de la seva comunitat.

Resulta evident, conclou la Federació, que el poble gitano té com a problemes prioritaris la feina i l’habitatge. Però no hem d’oblidar, continua, que la identitat col·lectiva de la comunitat romaní, depèn, en gran mesura, del fet de posseir un passat històric comú, una llengua pròpia, uns usos socials i, en definitiva, una idiosincràsia particular.

Assegura que de tot l’ampli univers cultural gitano només té predicament, entre la majoria de la societat, les expressions artístiques musicals. La gastronomia, costums, arts plàstiques i escèniques, història o literatura romaní de qualitat són desconegudes i en molts casos, marginades. Existeixen escriptors- de prosa i poesia-, actors, esportistes, pintors, directors de cinema i teatre, professors universitaris i metges gitanos de demostrada vàlua, reivindiquen.Publicacions relacionades

El C.E La Marina continua fent història

El júnior i el sènior continuen fent història en el bàsquet del barri, han tornat a guanyar i es consoliden

Les drogues, les substàncies prohibides i el nostre barri

Una de les activitats, fora de la llei, que genera als veïns més sensació d’inseguretat és, sens dubte, el tràfic

La gestió cívica guanya terreny als diversos barris de Barcelona

És innegable que la gestió cívica està aconseguint cada vegada més pes. Les organitzacions culturals venen plantejant aquesta qüestió des

Cap comentari

Escriu un comentari
Cap comentari, de moment! Pots ser el primer a comentar això!

Escriu un comentari

El teu correu electrònic no es mostrarà.
Els camps obligatoris estan marcats*