Clarianes El temps actual a La Marina +8°C, Clarianes
Val la pena estudiar

Una jove gitana comparteix la seva experiència universitària amb estudiants de l’institut Montjuïc

Una jove gitana comparteix la seva experiència universitària amb estudiants de l’institut Montjuïc

Jelen Amador, de 25 anys, veïna del barri, gitana i estudiant de doctorat de sociologia de la Universitat de Barcelona, va ser guardonada l’any passat amb el Primer Premi del Concurs de Joves Sociòlegs atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans per la seva recerca: “L’església evangèlica de Filadèlfia i la dona gitana. Dones gitanes i cristianes que superen la desigualtat de gènere”. Aquest matí la Jelen va ser convidada a compartir la seva experiència universitària amb joves del barri, a l’institut Montjuïc.
La idea de la xerrada ha estat animar als joves que no abandonin la seva formació i explicar-los, a partir de les vivències d’altres, les oportunitats que els dóna formar-se.

Estudiants de l’Institut Montjuïc.

A la Marina, malgrat la manca de dades oficials, l’abandonament escolar és preocupant i entre els veïns de l’ètnia gitana, el problema encara s’agreuja més. Les administracions han començat a prendre consciència del tema i mitjançant la figura de la promotora escolar busquen acompanyar i orientar als joves que troben dificultats a continuar estudiant. Al barri, la Maria Luisa, veïna gitana, fa aquesta tasca.

La xerrada a l’Institut Montjuïc ha estat organitzada per la promotora escolar i hi van col·laborar també l’Associació Gitana de dones Drom Kotar Mestipen i la Fundació Pere Closa, que treballa amb alumnes gitanos, les seves famílies i els centres educatius per a la formació i la promoció del poble gitano a Catalunya.

 


Etiquetes d'aquesta publicació:
Gitans a la Zona Franca

Publicacions relacionades

El consell de barri del Poble Sec es reuneix per parlar de les obres que afecten al barri

Miquel Vera | Avui, dimecres 7 de Maig s’ha celebrat el Consell de Barri del Poble Sec, al Centre Cívic

L’esport adaptat obre nous camins

El Club Esportiu Terra Negra acull definitivament sota la seva tutela un equip de futbol sala format íntegrament  per  persones

Arriba la XXIV edició dels Premis Sants-Montjuïc

Els Premis Sants-Montjuïc volen reconèixer les accions rellevants o d’interès de persones, entitats o col.lectius del districte de Sants-Montjuïc. S’atorgaran

Cap comentari

Escriu un comentari
Cap comentari, de moment! Pots ser el primer a comentar això!

Escriu un comentari

El teu correu electrònic no es mostrarà.
Els camps obligatoris estan marcats*