Clarianes El temps actual a La Marina +13°C, Clarianes
Val la pena estudiar

Una jove gitana comparteix la seva experiència universitària amb estudiants de l’institut Montjuïc

Una jove gitana comparteix la seva experiència universitària amb estudiants de l’institut Montjuïc

Jelen Amador, de 25 anys, veïna del barri, gitana i estudiant de doctorat de sociologia de la Universitat de Barcelona, va ser guardonada l’any passat amb el Primer Premi del Concurs de Joves Sociòlegs atorgat per l’Institut d’Estudis Catalans per la seva recerca: “L’església evangèlica de Filadèlfia i la dona gitana. Dones gitanes i cristianes que superen la desigualtat de gènere”. Aquest matí la Jelen va ser convidada a compartir la seva experiència universitària amb joves del barri, a l’institut Montjuïc.
La idea de la xerrada ha estat animar als joves que no abandonin la seva formació i explicar-los, a partir de les vivències d’altres, les oportunitats que els dóna formar-se.

Estudiants de l’Institut Montjuïc.

A la Marina, malgrat la manca de dades oficials, l’abandonament escolar és preocupant i entre els veïns de l’ètnia gitana, el problema encara s’agreuja més. Les administracions han començat a prendre consciència del tema i mitjançant la figura de la promotora escolar busquen acompanyar i orientar als joves que troben dificultats a continuar estudiant. Al barri, la Maria Luisa, veïna gitana, fa aquesta tasca.

La xerrada a l’Institut Montjuïc ha estat organitzada per la promotora escolar i hi van col·laborar també l’Associació Gitana de dones Drom Kotar Mestipen i la Fundació Pere Closa, que treballa amb alumnes gitanos, les seves famílies i els centres educatius per a la formació i la promoció del poble gitano a Catalunya.

 


Etiquetes d'aquesta publicació:
Gitans a la Zona Franca

Publicacions relacionades

Infermera Gestora de Casos

A l’any 2010 als barris de La Marina es va implantar l’ infermera Gestora de Casos (IGC) per donar resposta

El futur dels nostres barris a debat amb els alcaldables

El proper dimecres 20 de maig a les 19h tindrà lloc el debat electoral que organitza La Marina FM i

La restaurada sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc celebra el seu centenari

La sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc ha celebrat el seu centenari amb una restauració en profunditat. En total,

Cap comentari

Escriu un comentari
Cap comentari, de moment! Pots ser el primer a comentar això!

Escriu un comentari

El teu correu electrònic no es mostrarà.
Els camps obligatoris estan marcats*