Higiene i conservació d’aliments

L’alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, a través del qual obtenim els nutrients i l’energia que permeten cobrir els requeriments de l’organisme. cheap albion gold Els microorganismes patògens poden arribar al nostre cos a través de les mans, els estris de cuina, les superfícies i/o els aliments contaminats, causar-nos així malalties. buy albion gold Per prevenir-ho cal una bona higiene personal, de la llar i una bona conservació dels aliments. cheap albion silver

Neteja

  • Assegureu-vos que les superfícies i els estris de la cuina estiguin ben nets, que no hi hagi insectes de cap mena, ni tampoc plantes ni animals domèstics.
  • Netegeu-vos les mans abans de tocar els aliments i després de manipular aliments crus com carn o peix.
  • Renteu bé les fruites, sobretot si es mengen amb pell
  • Poseu les verdures per a amanides en remull en aigua i unes gotes de lleixiu durant cinc minuts; després, renteu-les bé

Conservació dels aliments

Alguns microbis es multipliquen ràpidament si el menjar es deixa a temperatura ambient. albion gold Per sota dels 5 ºC (temperatura dins de la nevera), els microbis no poden multiplicar-se o ho fan molt lentament. albion silver

  • No barregeu els aliments crus amb els aliments cuinats dins del refrigerador. cheap albion gold Els aliments crus poden tenir microbis que contaminin els aliments cuinats o altres aliments que es consumeixin crus i que ja estiguin nets.
  • Utilitzeu estris diferents per manipular aliments crus i cuinats.
  • Conserveu els aliments crus i cuinats en espais i recipients diferents, tapats o protegits per evitar que es contaminin entre ells.
  • Guardeu la carn i el peix fresc a la nevera i procureu que el recipient tingui una reixa al fons, per tal d’evitar que quedi en contacte amb el suc que desprèn.

A l’hora de preparar el menjar

  • No tossiu ni esternudeu davant els aliments, ja que això pot ser causa de contaminacions
  • Una correcta cocció elimina els microbis dels aliments. buy albion gold Coeu els aliments per sobre de 75 ºC, sobretot la carn, el pollastre, els ous i el peix.
  • Prepareu el menjar just abans de consumir-lo i, si heu de trigar, conserveu-lo dins de la nevera.
  • Rescalfeu el menjar a una temperatura prou alta per matar els microbis que s’hagin pogut desenvolupar durant la conservació.
  • Un aliment és prou calent quan s’ha de deixar refredar per poder-lo menjar.
  • Eviteu mantenir els aliments cuinats a temperatura ambient més de dues hores.
  • No mengeu els mol·luscos cuits al vapor; feu-los bullir durant tres minuts
  • Feu servir ous nets i sense cap esquerda quan feu maionesa. buy albion silver Conserveu-la sempre a la nevera.
  • Per fer servir els aliments congelats:
    • Cuineu directament el marisc, les verdures i els plats preparats congelats.
    • Escalfeu al bany maria els productes congelats amb salses o sucs.
    • Eviteu descongelar els aliments a temperatura ambient. Per descongelar a poc a poc la carn i el peix, canvieu-los del congelador al refrigerador un dia abans.
    • Podeu accelerar la descongelació dels aliments que estiguin dins d’envasos hermèticament tancats. N’hi ha prou amb submergir-los dins d’aigua a temperatura ambient sense obrir l’envàs.
    • No torneu a congelar un aliment prèviament descongelat.

1 COMENTARI

  1. Gràcies pels consells de neteja per evitar accidents greus amb els aliments que consumim, molt necessari avui dia amb la quantitat de coses que tenen els aliments

Respon a Champu Cancel·la la resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.