Emoció i reflexió a l’exposició d’homenatge als més grans

Nieves Garcia, Maria Martínez, Antonio Araque i Jaime Pérez, els protagonistes

“No es tracta d’una simple exposició sinó de fer visible un problema que afecta tota la nostra societat: la solitud dels nostres pares i avis”. Aquesta va ser part de la introducció que es va fer a l’exposició organitzada per l’activista i promotora cultural Nieves Borrell, titulat “Les grans amigues de la mare”, i que va congregar avui a una cinquantena de persones a la Biblioteca Francesc Candel.

“L’acte vol fer homenatge i reconèixer el deute generacional impagable cap a les persones grans”, va dir Joan Guasqueña, que va conduir l’esdeveniment. Tot seguit es va llegir les biografies dels quatre homenatjats: Nieves Garcia, Maria Martínez, Antonio Araque i Jaime Pérez, quatre veïns, dos dels quals pateixen Alzheimer.

De la Nieves es va explicar que ha viscut a les barraques de Cases Barates i ha estudiat amb la Pepita Casanelles. L’Antonio és un supervivent de la guerra, un home serè i profund. La Maria va treballar a la casa d’en Paco Candel i el Jaime és un home d’un tarannà amable i seriós alhora. Així es va recollir a les seves biografies. Totes van ser il·lustrades amb vídeos i fotos.

“T’estimo mare, ja no tinc les teves converses ni les teves trucades, però encara tinc els teus petons”. Amb aquest poema, llegit per la Maruja, de l’agrupació Montjuïc Poètic, va continuar la trobada. A continuació va parlar l’Exregidor Jordi Martí, que també hi era a l’acte i va narrar la seva experiència amb la seva mare, malalta d’Alzheimer. A poc a poc altres persones també van donar testimoni de les seves vivències.

Tot l’acte es va vibrar emoció i es va veure ulls plorosos. Es respirava un ambient de reflexió sobre el paper que estem desenvolupant amb els nostres pares i avis en una Catalunya on prop de 300.000 persones de més de 65 anys viuen soles, segons les estadístiques.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.