El nou Centre d’Atenció Ciutadana es construirà a Cal Sèbio

La organització de la Plataforma de veïns de Can Farrero va ser clau perquè l’Ajuntament els escolti

La nova ubicació del futur Centre d'Atenció Integral de Can Farrero. Rafel Vidal

Al monogràfic que va convocar l’Ajuntament, el 8 de febrer, per debatre la ubicació del futur Centre d’Atenció Integral que es construirà a La Marina, l’ambient ja no era tan punyent ni tens com va ser el Consell de barri que setmanes abans s’havia realitzat i on els veïns de Can Farrero van anar-hi a manifestar-se, en desacord amb la construcció del futur edifici dins del parc. Tampoc hi havia pancartes de protesta. Ni rostres seriosos.  Més aviat tot el contrari, entre els assistents es palpava una certa complicitat.

Cada part havia fet el seu càlcul i tot estava més o menys organitzat. El veïnat de Can Farrero s’havia reunit abans i havia consensuat la seva posició davant la nova proposta, que ja coneixien de manera extraoficial, i els seus portaveus que parlarien al monogràfic.

El Districte, per la seva banda, també havia analitzat la viabilitat de la nova proposta i tenia especial interès en aconseguir no perdre la inversió prevista per aquest any, que sortirà del Pla de Barris actualment en marxa i que s’ha de concloure aquest mandat. A més d’això s’afegien avantatges com una ubicació més a peu de carrer i més allunyada de qualsevol bloc d’habitatges o l’accessibilitat, d’entre altres que la regidora, Laura Pérez, va explicar amb especial èmfasi en la seva exposició.

Quan va acabar la seva intervenció, va haver-hi un moment de silenci. Estava pactat. Els veïns van actuar com una sola pinya. Ningú no va saltar-se el guió que havien pactat un dia abans. Parlaria un par de veïns dient que rebien amb entusiasme la proposta però que calia analitzar-la i consensuar-la, i demanarien un temps de marge. S’hi va pactar deu dies, respectant tot l’acordat prèviament. Exemplar!

Finalment, aquest dilluns 26 de febrer es tornaven a reunir membres de la Plataforma i tècnics de l’Ajuntament i tancaven així temes més operatius. Els veïns de la Plataforma hi van expressar que, malgrat no ser el lloc ideal, no s’oposaran a la nova ubicació perquè entenen que es fa amb la voluntat d’afavorir tot el veïnat. L’Ajuntament, per la seva part,  s’ha compromès a informar-los periòdicament de tots els avenços.

Si voleu veure el vídeo del resum del monogràfic del 8 de febrer, cliqueu aquí:

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada