El sabor mexicà enriqueix l’oferta gastronòmica

Alejandro Flores

“Barcelona és una ciutat cosmopolita, hi pots trobar molta varietat de menjar d’arreu del món”, explica l’Eliel Encarnación Fernández, que regenta La Cuina de la Iaia, situat al carrer Mare de Déu de Port, 305. Es tracta d’un establiment especialitzat en menjar mexicà i mediterrani, i l’Eliel, que va arribar a Espanya fa gairebé 20 anys, comenta l’objectiu del seu establiment: donar a conèixer les arrels del seu país al públic al qual ofereix menjar per emportar. “És menjar tradicional de la nostra terra i que aquí no s’ha arribat a tastar, i a més són plats que s’han mesclat amb altres sabors”, indica.

L’olor del menjar que s’ofereix a La Cuina de la Iaia, emplaçat just al costat de la Plaça de la Marina, omple tot el carrer quan s’acosta el migdia i comencen a sortir dels forns, i cada cop més gent s’apropa a descobrir els menjars que s’elaboren. A més, la seva carta ofereix plats que els clients li van demanant, i d’aquesta manera poder tenir encara més varietat.

La família de l’Eliel l’ajuda en la preparació dels àpats diaris, que combinen el pollastre a l’ast, una de les seves especialitats, a més dels gustos de Mèxic, la terra a la qual pertanyen. “La idea era portar un tros de Mèxic a Barcelona”, comenta l’Eliel, que elabora tacos de tots els gustos de manera 100% artesanal i adaptats a les exigències culinàries dels seus clients. A més, els productes que utilitzen per a la seva cuina provenen del seu país, un element que li dona valor a la seva gastronomia i que li dota d’un gust únic a la Marina.

A més del restaurant mexicà La Cuina de la Iaia, el barri de la Marina compta amb una gran quantitat d’establiments gastronòmics on es poden tastar els sabors de països de tots els continents. És el cas del Restaurant Minato, un restaurant japonès situat al carrer Mare de Déu de Port, 349, que té com a especialitat el ramen i els arrossos asiàtics, de la mateixa forma que el Dao Hao Men, un restaurant xinès que es troba al carrer Energia, 18, i que s’ha convertit en tota una referència de la cuina oriental al nostre barri. I si el que t’agrada és el sushi, el WOK Palacio Mandarín, al passeig de la Zona Franca, 241, compta amb tota una carta especialitzada en el menjar de moda.

La cuina hindú també té la seva representació al barri. Amb el restaurant anomenat Curry Masala – Foc Blau, emplaçat al passeig de la Zona Franca, 174, busquen despertar la inquietud dels comensals amb una selecció de nous gustos. A l’altra part del globus, el restaurant Jojoto, al carrer dels Ferrocarrils Catalans, 43, porta la cuina veneçolana a la Marina amb una carta plena de gastronomia caribenya que de ben segur l’heu pogut tastar en fires com La Marina Tapea. I si estàs buscant un lloc on facin menjar mediterrani, precisament els Jardins de la Mediterrània compten amb la Pizzeria Ciao Giò, un espai on podràs gaudir del plaer culinari italià.  

La gastronomia és una bona mostra de la diversitat cultural a la Marina, servida per experts de ben a prop nostre.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.