Professionals del còmic exposen els seus treballs a la II edició del Marina còmic

María José Negueruela: el Marina còmic surt de la sinergia d'unir el talent dels dibuixants locals amb el públic

Fotografia: Alejandro Flores

Text: Albert Aguilar 

Els veïns i veïnes del barri han gaudit de la segona edició del Marina còmic, on sis professionals del món del còmic han explicat als assistents la seva experiència en aquest sector. Ho han fet en dues jornades, els dimecres 12 i 19 de febrer a la Sala Polivalent de la Biblioteca Francesc Candel.

L’edició d’enguany ha comptat amb un planter de luxe. A la primera jornada van exposar obra Sara Soler, l’autora d'”Us”, un còmic “fanzine” amb temàtica LGTBI; Jaime Martín, guanyador del premi Saló del Còmic de Barcelona per “Jamás tendré 20 años” i el Raúl Fernández, que va revelar alguns dels secrets d’una de les feines tan poc conegudes del món del còmic, com és la d’entintador. El segon dimecres hi han assistit Rubén del Rincón per parlar sobre el mercat francès del còmic; Rafa Sandoval, un veterà del còmic nord-americà que ha caracteritzat a personatges clàssics com “Catwoman” o “Flash” entre d’altres, i Albert Monteys, guanyador del premi al millor còmic nacional per “Universo”.

Tots els ponents han parlat de la respectiva vocació pel món del còmic. Per exemple, el Rafa Sandoval en dibuixa des de la seva etapa escolar, quan es dedicava a canviar els finals de les historietes que llegia cada mes. Pel mateix Sandoval, un autor té èxit en aquesta indústria si “aconsegueix introduir-se en el mercat amb un estil propi i sense imitar ningú”.

Dimecres 19, un dels integrants del grup Còmic Club de Viladecans , el Jose, es va declarar “un lector compulsiu de còmic” i “molt fan de la frescor que reflecteixen els còmics de Monteys”, tot comentant el llibre “Universo” d’Albert Monteys. I a diferència dels còmics de sempre (de superherois, de tebeo), ara n’hi ha molts que fan crítiques socials o d’esdeveniments històrics, ha destacat la Paola, una altra membre del Club.

La responsable de la secció de còmics de la biblioteca Francesc Candel, María José Negueruela, ha valorat de forma molt positiva la diversitat entre els assistents al festival, ja que hi ha aficionats a les històries gràfiques, als autors o a les temàtiques tractades, i s’ha mostrat també satisfeta de la bona rebuda per part del públic, que ha omplert la sala polivalent de la biblioteca totes dues jornades. Des del seu punt de vista, el festival del Marina Còmic va sorgir de la intenció del veí de La Marina,  Pere Pérez, d’aplegar el talent dels dibuixants locals amb el públic a un mateix espai.

                                                                                         

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.