Barcelona En Comú arrenca la campanya electoral a la Marina parlant d’habitatge

    Els veïns i veïnes de la Marina han escoltat algunes de les iniciatives que té el partit polític per millorar l’habitatge al districte

    Redacció: Vanesa Alemán

    Barcelona En Comú ha organitzat a la plaça de la Marina de Sants el seu primer acte de la campanya electoral. Sota el nom “Com defensem el dret a l’habitatge?”, l’actual partit de govern ha mostrat quines són les seves iniciatives per millorar el tema de l’habitatge al districte de Sants-Montjuic. Els encarregats d’explicar com afrontar la problemàtica han estat la número 6 de la llista a l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, la número 4 de la llista i actual regidora del districte de Sants-Montjuic, Laura Pérez, el número 13, Ancor Mesa i, finalment, la consellera per Barcelona En Comú de la Marina, Esther Pérez.

    L’obertura de l’acte l’ha fet l’Ancor Mesa qui ha explicat de forma resumida quina és la situació actual que es viu amb el tema de l’habitatge. Els lloguers inassolibles o la precarització de les condicions dels barris són algunes de les causes d’aquesta complicada situació. Seguidament, la Lucía Martín ha narrat com s’ha arribat fins aquestes condicions. Martín ha assegurat que “Barcelona no és l’única ciutat que pateix problemes amb l’habitatge, sinó que és un problema global que trobem a la resta de Catalunya, Espanya i també Europa”.

    A més a més, ha acusat als diferents governs centrals de contribuir en la conversió de l’habitatge en una mercaderia i no en un dret, ja que moltes institucions guanyaven diners (ajuntaments, constructores, bancs…). També, la número 6 de la llista ha indicat que “els lloguers són el producte especulatiu que abans eren les hipoteques”, fet que no es pot permetre i que s’ha començat a regular amb el govern d’Ada Colau. Tot seguit, la Laura Pérez ha donat suport a les exposicions dels seus companys i ha recordat als veïns i veïnes que actualment ja no penja de la plaça de la Marina la pancarta de “Metro ja!”, ja que el govern de Barcelona En Comú va dur el metro al barri. En la mateixa línia, la regidora de Sants-Montjuïc ha continuat recordant altres obres també realitzades com la pista de Skateboard o les obres dels Jardins de la Mediterrània. Finalment, Esther Pérez ha fet un repàs sobre les accions que s’han realitzat concretament al barri per millorar les condicions de l’habitatge. Entre d’altres, la que més ha destacat ha sigut la compra de pisos que es beneficiaran algunes famílies del barri.

    Algunes intervencions dels candidats han arrencat aplaudiments espontanis per part del públic, sobretot quan s’ha parlat del metro. Però també hi van haver posicions contràries. Tots quatre han assegurat que les línies d’actuació per al pròxim mandat seran les mateixes. Tal i com ha afirmat la Lucía Martín “en aquest mandat hem fixat el camí, ara només queda intensificar-lo”. Així, la número 6 ha assegurat que les mesures ja estan establertes, però, per fer-ho realitat, ha reconegut que és necessari “guanyar les eleccions municipals”.

    Així donsc, la campanya ja ha arrencat, resta veure la decisió dels barcelonins i els veïns i veïnes de la Marina que donaran el seu veredicte el 26 de maig.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.