Vicepresidència i Economia, Hisenda, Justícia… els departament que es traslladaran al nou edifici de la Generalitat al barri

  A partir del primer trimestre de 2020 i de forma gradual, s’aniran traslladant a la nova seu del districte Administratiu de la Generalitat, ubicada entre els carrers Urani i Foc, al costat de la Fira, els Departaments de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, de Justícia, de Polítiques Digitals i Administració Pública, i algunes unitats i organismes d’Empresa i Coneixement. En total, 2.600 persones s’ubicaran en aquesta nova seu, “que es convertirà en la més innovadora de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i en una de les seus corporatives de major dimensió de la ciutat de Barcelona”.

  Així ho ha comunicat el Govern de la Generalitat, quan ha finalitzat el procediment per assignar els departaments i unitats que es traslladaran l’any 2020 al barri de la Marina de Port. La Direcció General del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i una Comissió Executiva interdepartamental han donat forma a aquest nou projecte, que respon a l’objectiu de “racionalitzar i optimitzar els espais de treball de la Generalitat a Barcelona, dispersos ara en diferents ubicacions al centre de la ciutat. Paral·lelament, es pretén introduir noves formes de treballar i interactuar, a través d’una nova concepció dels espais”.

  Vista de l’edifici de la Generalitat (Al segon pla) des del Passeig de la Zona Franca.

  L’edifici del nou complex administratiu

  El nou complex d’oficines de la primera fase del Districte Administratiu, format per dos edificis que ocupen més de 46.000 m2, units per un espai de planta baixa de serveis comuns, incorpora una tipologia d’espais variada “que permet una nova manera de treballar més col·laborativa, transversal i polivalent, amb una distribució sense barreres visuals”.

  A la planta baixa, que uneix tots dos edificis, s’ubicarà una Oficina d’Atenció Ciutadana amb un nou model que promou l’autogestió. El complex, a més  compta amb diferents zones enjardinades, una àrea de restauració, una sala d’actes polivalent  i altres espais per a altres activitats com ara formació, espais per a la innovació i àrees per a la concentració individual.

  El comunicat de la Generalitat fa èmfasi en la bona connectivitat de la zona: “La nova seu també disposa d’aparcaments per a bicicletes, per a vehicles elèctrics amb punts de càrrega i una bona connexió amb el transport públic. Les parades de metro Foc i Foneria (Línia 10 Sud) es troben ubicades a 4 i 7 minuts respectivament de l’entrada principal del complex, i la parada de metro de Fira (Línia 9 Sud) a 10 minuts.

  Pel que fa a l’autobús, les línies 109, H16, V3 i 79 tenen actualment una parada a 4 minuts del complex. Just al costat hi ha una estació de Bicing”.

  Al barri de la Marina, s’hi han establert diverses empreses i organismes com l’Agència Tributària de Catalunya, Agbar, el Col·legi de Registradors de Catalunya i el Registre de la Propietat de Barcelona, entre d’altres. A prop, també estan ubicats el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), la Ciutat de la Justícia i altres entitats de la Generalitat de Catalunya, com el CESICAT.

   

  FES UN COMENTARI

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada