Dia de la dona: Agenda d’activitats

Redacció:Andrea Bello

Amb motiu del dia de la dona, el barri de la Marina es contagia de l’esperit feminista. Diferents associacions, amb el suport del consell del districte, duen a terme diferents activitats educatives i lúdiques per reivindicar els drets de la dona i per lluitar per la igualtat.

Dimecres 6 de Març

La ciutat de Barcelona celebra la trenta-tresena edició dels Premis 8 de març que tenen l’objectiu de donar reconeixement i ajut als projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de la dona. Aquest any el lema és “Pa i Roses” i els projectes giren entorn a la temàtica de la desigualtat econòmica i laboral.

L’acte es durà a terme a la sala Mª Aurelia Capmany dins del Mercat de les Flors a partir de les 17.30 h.

Dijous 7 de Març

“Hivernacle amb veu de dona”, el concert escollit per aquesta entrega del cicle hivernacle ha estat el de les artistes Alba Vilanova i Adeline dues cantants femenines amb un gran estil propi.

Podreu gaudir del concert de forma gratuïta al bar de l’Espai Jove La Bàscula a les 20.30 h.

Divendres 8 de Març

Al matí, visita guiada gratuïta a l’exposició “Art, Dones i Lluita” del MNAC. El punt de trobada serà al C.C. la Cadena a les 10.45 h per anar-hi conjuntament.

I a la tarda, sumat a la protesta! Manifestació pels carrers de Barcelona. Inici a les 18.30 h a plaça Espanya.

Dissabte 9 de Març

Participa en la primera edició de “L’Equinkana”, una gimcana feminista que recorrerà la Marina tot fent un seguit d’activitats relacionades amb la dona i la igualtat de gènere. És necessari inscriure’s prèviament.

S’iniciarà a les 10 del matí al Parc Can Sabaté i finalitzarà a les 12 a la plaça de la Marina.

A tots els participants se’ls hi entregaran entrades gratuïtes per a la ‘Festa de la Dona’ que es celebra de 9 a 12 de la nit a l’Espai Jove la Bàscula. Per aquells que no participeu en la gimcana però vulgueu anar, l’entrada anticipada té un preu de 4€ i al local de 5€.

A la festa podreu ballar i gaudir de les coreografies del Leo, no us ho perdeu!

També, pels qui us vulgueu quedar a la plaça de la Marina, a les 12 h del matí es durà a terme una xerrada anomenada ‘Feminismes’ per compartir els feminismes de diferents cultures. Participaran representants de les entitats TIC-TAC, FAGIC, AMCL i Associació Guineo-catalana Bisila.

Diumenge 10 de Març

El col·lectiu C.C. Estrelles Altes organitza també una activitat anomenada “Temps de dona, temps d’esport” per a reivindicar la figura de la dona.

Les inscripcions s’obren a les 10 i a les 10.30 h s’inicien les activitats als Jardins Elias Ortiz. Els cent primers inscrits s’emportaran una samarreta commemorativa.

I a les 11 h a la Sala Pepita Casanellas, tindrà lloc un espectacle familiar de titelles, circ i manipulació d’objectes a càrrec de Desparpajo clown, on la protagonista desmitificarà l’estereotip de la dona “perfecta, guapa i ordenada”.

Divendres 15 de Març

Taller “Posa’t les ulleres liles per commemorar el dia de la dona” ens proposa un debat i unes dinàmiques entorn la perspectiva de gènere.

A les 18.30h podràs participar-hi al local de l’Associació de veïns de Can Clos.

A altres barris del districte també hi han organitzades un munt d’activitats durant aquest mes. Per a més informació entra a https://ajuntament.barcelona.cat/sants-montjuic/ca/noticia/del-dia-al-mes-de-les-dones_778392.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.