El pessebre vivent de La Marina reedita l’aplaudiment d’un nombre creixent de visitants

Fotografia: La Marina Viva

Aquest any els personatges del Betlem van tornar a cobrar vida al Jardí dels Drets Humans: sabaters, llenyataires, terrissers, aiguaders, teixidores, pastorets, forners i la sagrada família, és clar, a més de molt altres personatges que en vam poder gaudir en 40 escenes. La cua per visitar-lo va ser constant entre les 18 i les 20,30 hores, que s’hi va fer.

A banda dels elements que ja són tradicionals, com l’exitós celler on s’ofereix vi calent i pa amb sucre, aquest any com a novetat s’incorporava una escena amb un molí, una altre amb un carro de palla, una font d’aigua i una casa on es representava que es feia brou i es convidava Aneto, cortesia de la marca. A banda d’això, és la primera vegada que un cor, el de San Isidro Labrador, de Cornellà, va cantar-hi nadales. També es van veure-hi gallines, ovelles i conills que La Masia Can Mestres va prestar durant les dues hores en les quals va tenir lloc el pessebre.

També va haver-hi novetats en el recorregut. L’entrada i sortida es feia pel Passeig de la Zona Franca, al costat de la Sala Pepita Casanelles. En altres edicions estava situada al carrer de l’Amnistia Internacional.

Com cada any des de ja fa 20, l’encarregat de l’organització és el Centre Cultural Estrelles Altes que rep el suport de la Unió d’Entitats. Però, també participen del pessebre vivent al voltant de 200 voluntaris col·laborant en les distintes tasques que calen per portar a terme una posada en escena de tal magnitud. La Toñy Fernàndez, presidenta de l’entitat organitzadora, va valorar de forma molt positiva i en va destacar la col·laboració de veïns com en Benito Main i en Diego Garcia, que al llarg de l’any s’encarreguen de preparar tot el decorat.

“M’ha encantat i fins i tot he col·laborat econòmicament perquè això continuï cada any millor”. “He hagut de fer molta cua, però això és molt bon senyal”, eren les expressions de goig de l’Antonia Ramírez i altra veïna en sortir de veure’l. Des de la banda dels participants, la Carme, la Vanesa i l’Anna, totes tres de 15 anys i que figuren des de petites fent d’artesanes i ara també de verges Maries, expressaven: “Ens agrada l’ambient i ens sentim a gust”.

La Maria Ortega i el Diego Garcia Egea, aquesta nit també fan de personatges, l’una de teixidora i l’altre de pastoret d’ovelles i guardià de la bona circulació al recorregut. Valoren la bona acollida del públic: “La gent que ve i que manté la il·lusió per aquesta tradició ens anima a seguir”. Hi coincidia l’Antonio Guillén de la Unió d’Entitats: “És una activitat que mobilitza molt veïns voluntaris”.

També hi eren autoritats: “És un barri compromès amb la tradició però que també sap innovar” van ser les paraules de la regidora del districte, la Laura Pérez. “Cada any està millor i es demostra l’èxit de la tasca del voluntariat”, es referia la consellera Esther Pérez.

Hi coincidien el Sergi Sarri, conseller del PDECAT al districte: “Fa crèixer l’orgull del barri” i en Joan Sanromà, Conseller de Cultura, també al districte, afegia un detall no menys important: “ha estat magnífic, i a més el temps ens ha acompanyat per gaudir-ne encara més”

Tot i que no hi ha un recompte precís de les persones que van visitar el pessebre, els organitzadors estimen que arriben al voltant de 4.000 persones.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada