L’escola de música Leza a punt de plegar per manca de local

Després de 30 anys de feina al barri

Els estudiants en el concert protesta, organitzat avui davant l'escola Bàrkeno. Foto: Agustín Forteza.
Un dels músics estudiants en el concert protesta organitzat avui davant l’escola Enric Granados. Foto: Agustín Forteza.

Després d’una feina de més de 30 anys d’ensenyament de música tradicional i clàssica, perilla la continuïtat de l’escola Leza. Fins ara l’escola musical ensenyava a l’escola Enric Granados, que li deixava un espai de dilluns a divendres a les tardes. Tenien previst continuar un any més, però en tornar de vacances, la directora els ha explicat que les obres de reforma de l’edifici començarien per un altre costat i que han de marxar de l’espai, cosa que la deixa en una situació compromesa, atès que si no troba de manera immediata cap altra alternativa, es veuran obligats a tancar. Així ho explicaven la Mari Carmen Santafé, en Josep Padín i en Jose Luis Serrano, tots tres alumnes associats, als micròfons de la Marina FM i al concert protesta que han organitzat avui a la tarda davant l’escola per visibilitzar la seva demanda.

Jose Luis Serrano, altra estudiant de l’escola musical, durant el concert protesta d’avui. Foto: Agustín Forteza.

Aquesta és la tercera vegada que l’Associació pateix la manca d’espai per a impartir les seves classes. Primer va ensenyar al Polvorí i després a la Casa del Rellotge. Un petit lloguer a l’escola Enric Granados els havia suposat estabilitat però ara tornen a estar amenaçats d’haver de tancar. L’escola la gestiona l’Associació Musical Leza, que té al voltant de 80 alumnes. S’hi ensenya a tocar instruments com el violí, la guitarra, tot tipus de flautes, la bandúrria, l’ukelele o el piano. També és, segons els estudiants, l’única escola de tot Catalunya que encara ensenya a tocar la concertina.

Durant l’entrevista amb la Marina. Foto: Agustín Forteza.

Els alumnes lamenten la situació i demanen que l’administració s’involucri en l’assumpte a fi de trobar alternatives que evitin el tancament, ja que és l’única possibilitat per a moltes famílies que no poden permetre’s d’altres escoles més cares i allunyades del barri. “No només perdem nosaltres, perd el barri”, asseguraven els estudiants, tots adults perquè l’escola no posa límit d’edat: hi ha des d’estudiants petits fins a jubilats. Si no es troba una sortida, tots hauran de deixar el que fins ara ha estat la seva casa d’aprenentatge musical.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada