Nova junta directiva a l’Associació de veïns del Polvorí

125 persones del veïnat van votar una candidatura que destaca en presència femenina i jove

Alguns dels membres de la nova junta directiva.

Un degoteig constant, gent que entra i  surt, molts dels quals s’aturen i aprofiten per xerrar amb veïns que, malgrat viure molt a prop, no es veuen fa temps. Sembla que el temps no s’acaba de decidir, però finalment acaba plovent. Així es va viure la jornada de votació que l’Associació de veïns de El Polvorí va convocar, dimarts 8 de maig, al centre social per a gent gran, ubicat al darrere de la Plaça Lorca. Van participar-hi 125 persones i el resultat va ser una victòria contundent per a l’única candidatura. L’alternativa eren els vots en blanc però no va haver-hi cap.

Una veïna vota la nova junta de l’Associació de veïns del Polvorí.

El període de votació es va obrir a les cinc de la tarda i es va tancar a dos quarts de vuit del vespre. La Lola Santiago, que va fer de jutgessa de taula, explicava amb satisfacció com va anar: “La reacció del barri ha estat excel·lent,  fins i tot ha desbordat les nostres previsions. La gent ha votat de forma molt ordenada i conscients de què s’han de fer millores. N’estem molt contens”.

En aquesta mateixa línia, la consellera del districte, l’Esther Pérez, que també va apropar-se al centre, compartia impressions:És una satisfacció perquè entra gent nova i jove que és el que es demana a les actuals juntes i aquí està passant. Quan vaig arribar havien votat 70 persones i en mitja hora s’ha passat a més de cent. És important que la gent s’impliqui”·

Veïns votant la nova Junta directiva de l’Associació de veïns del Polvorí.

De la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants, Abdó Florencio, va estar convidat com a observador i va ser qui va desprecintar l’urna i va fer el recompte dels vots: “La meva feina ha estat vetllar perquè tot es faci dins d’una legalitat i que tant els veïns com l’Associació estiguin satisfets dels procediments”. I és que totes les persones que van votar ho van fer amb el DNI a la mà. Una persona que se l’havia deixat va haver de tornar a buscar-lo. A més a més, el dirigent veïnal destacava el fet que més de la meitat de la nova junta fossin dones, set dels tretze integrants, fet que la converteix en la junta amb més presència femenina de tota la zona.

Abdó FLorecio, de la Coordinadora d’Associacions de veïns fa el recompte de vots.

De la seva banda, els integrants de la junta van fer una declaració dels seus objectius, a un full que es va distribuir a tot el barri, i on, a més, van agrair la feina dels veïns que els van precedir destacant la Rosa Sielva i l’Eli Rolando, tots dos implicats en la lluita veïnal durant molt de temps:

“Ens uneix la tradició i l’esperit de lluita que sempre ha tingut el nostre barri… vam conèixer els carrers sense asfaltar, la manca d’aigua corrent, l’aïllament del transport públic i estem orgullosos de la transformació de les nostres vivendes i de l’entorn del barri. Però encara manquen moltes millores i la situació que pateixen molts veïns ens apel·la a tornar a organitzar-nos…”

La Junta la composen: Juan Antonio Reyes Blanco (president), Vicky Márquez Martínez (vicepresidenta), Luis Martínez Tortosa (Tresorer), Merche Martínez Urrieta  (Secretaria). Vocals:  Lola Santiago Iranzu, Oscar Verde Verdú, Maité Romeu Sentís, Pedro Sánchez Alfonso, Rosana Martínez Gómez, Yohany Limpias Ayala, Javier Martínez Gómez, Jessica Pérez Hermoso i Manuel Domínguez Maya.

Algunes de les impressions i preocupacions dels veïns que van anar a votar:

Antonio Mancon

“El meu desig és que les coses es facin bé i estiguin ben organitzades, potser aquesta junta ho pugui fer.”

Natalia Rodríguez 

“M’ha agradat molt que s’organitzin unes eleccions per a què el barri pugui decidir. Tenim moltes ganes de que les coses millorin”

Vicky Martínez

“Les eleccions em semblen molt bé perquè vol dir que es volen fer les coses bé des d’un començament; és molt necessari que algú es dediqui a tot el que no funciona bé”

 

Veieu la galeria de fotos:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

 

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.