Veïns de la Mare de Déu de Port denuncien grups organitzats per okupar pisos buits

Tros del carrer Mare de Déu de Port. Foto: Rafel Vidal

El moviment Okupa planteja l’okupació de pisos buits per part de gent que es queda al carrer  a causa de les clàusules abusives dels bancs i també per la gent que no pot assumir la seva despesa de lloguer. Una altra realitat okupa “són les bandes organitzades que ronden pel barri per entrar i facilitar l’accés als pisos buits, que no sempre són de bancs ni de l’Ajuntament, sinó que són propietat d’altres veïns”.  Així ho denuncia un grup de veïns del Carrer Mare de Déu de Port que s’ha vist afectat. Asseguren tenir constància d’almenys cinc casos d’okupació amb aquest mètode als edificis dels números 326, 328, 330, 332, 324.

“Vigilen durant dies, controlen els moviments dels veïns fins que aconsegueixen entrar a un pis buit i quan avisem als propietaris, ja no els podem fer fora, amb l’agreujament que a vegades es dediquen a finalitats il·lícites, i que a més a més, punxen el llum i l’aigua. No semblen gent necessitada i no s’integren a la comunitat”. “Tenim por i exigim que l’Ajuntament i totes les administracions reaccionin”. Tanmateix, demanen mantenir el seu anonimat per por de represàlies.

Carrer de la Mare de Déu de Port . Foto: Rafel Vidal.

“Quan denunciem vénen els Mossos, però no poden fer-los fora i ens sentim indefensos. També creiem que el discurs que es fa des de l’Ajuntament ajuda a que se sentin impunes”.

A més, els veïns creuen que aquests grups controlen la gent que entra a viure i els utilitzen per vigilar l’escala. Per això s’han organitzat en grups de WhatsApp per alertar-se entre ells quan veuen gent que no és de la comunitat i alguns veïns han decidit instal·lar alarmes . “Gairebé cada dia tenim gent per aquí que de forma descarada observa tot els moviments que tenim a la comunitat”, afegeixen.

Els veïns reconeixen la complexitat del tema, però volen aconseguir cridar l’atenció de les administracions i obligar-les a actuar, per això també han creat una petició a la plataforma change.org i demanen el suport del veïnat. La seva petició comença així:

Somos una calle de sants Montjuïc en Barcelona. Vecinos de Mare de Déu del Port. Estamos desesperados y nos sentimos extremadamente indefensos y desamparados por todas las instituciones y fuerzas de la justicia ante la plaga de ocupación que sufrimos en nuestra calle. Una mafia que actúa impunemente y que se ha creado con el éxito que han obtenido reventando pisos, cambiando la cerradura y vendiendo sus llaves a okupas, además del cobro mensual que sufren…

Link de la seva demanda.

https://www.change.org/p/ada-colau-vecinos-desesperados-e-indefensos-por-la-okupaci%C3%B3n-masiva-y-sus-mafias-en-barcelona-ayudanos

“Més presència policial i millor il·luminació”

Els veïns dels blocs d’edificis de la Mare de Déu de Port 324-330 es queixen de la manca de patrullatge de la policia i diuen sentir-se abandonats per l’Ajuntament.

Expliquen que davant les seves reiterades reclamacions d’una millor il·luminació, fa alguns mesos el districte va treure els fanals del seu tros de carrer per reemplaçar-los per altres de tipus led i augmentar la intensitat de la il·luminació. Però no van tornar els que van treure de les façanes, i per això, asseguren,  en comptes de millorar la il·luminació ha empitjorat. Reclamen que s’hi posin més fanals. Creuen que la ubicació del seus edificis, entre el Polvorí i la zona baixa del carrer Mare de Déu de Port, es pot controlar visualment de manera ràpida pels delinqüents. És per això que reclamen més presència policial i una il·luminació òptima. Han dirigit un escrit al districte i estan a l’espera d’una resposta.

Vista del tros del carrer Mare de Déu de Port de nit, feta per una veïna des del seu balcó.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.