Augmenta el nombre de veïns amb problemes d’habitatge al barri

La Xarxa de Suport Mutu de la Marina aposta per l'organització i la solidaritat

Presentació de La Xarxa de Suport Mutu de la Marina, ahir a la Biblioteca Francesc Candel.

La gentrificació a Barcelona, és a dir l’expulsió de molts veïns dels seus habitatges i zones de residència de tota la vida a causa de l’encariment del cost de vida, i com a conseqüència dels seus lloguers, és una realitat. A això cal sumar el problema dels desnonaments que segueixen afectant moltes famílies, també a la Marina.

Per intentar fer front a aquesta realitat un grup de veïns ha decidit conformar “La xarxa de suport mutu de La Marina”. Venen reunint-se fa prop d’un any, però ahir a la nit, a la Biblioteca Francesc Candel, van fer la seva presentació oficial. Van participar prop d’una vintena de persones. Van intervenir com a ponents dos convidats del Sindicat de Llogaters de Barcelona, i per la Xarxa de Suport Mutu, en Francisco i Aitor, tots dos veïns del barri.

El seu objectiu és “donar suport als veïns i veïnes amb problemes d’habitatges i així crear una xarxa de solidaritat” com algunes que ja existeixin en altres barris de la ciutat. És una assemblea en la qual participen al voltant de 12 persones. Es reuneixen cada dimarts a les set de la tarda al local de l’Ateneu Engranatge.

Consultat per la Marina, Francisco reconeix que la situació de pressió especulativa al barri no és la mateixa que pateixen zones com Sant Antoni o el Poble Sec, però diu sentir preocupació perquè cada vegada augmenta el nombre de persones que són expulsades de la Marina i assegura que, tal com evoluciona el preu del lloguer, continuarà en augmentant.

Explica que només en l’últim mes, a la seva assemblea, han arribat prop de nou persones buscant suport per la situació dels seus habitatges, dels quals tres estan en situació d’un desnonament imminent, i els altres tenen severs riscos de patir-lo en els mesos vinents.

A Barcelona el 83% dels desnonaments que es van produir el 2015 van ser per impagament de lloguer. Mentre el preu mitjà dels pisos a la ciutat és de 801 €, 1 de cada 3 treballadors/es cobra menys de 843 €, segons denuncia el Sindicat de Llogaters.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada