Ciutadans busca obrir-se un espai en el districte

Sergio Segura (Sants)// L’alcaldable de Ciutadans Carina Mejías va assenyalar que prioritza aconseguir el finançament necessari perquè la Marina tingui la Línia 9 de Metro. Així ho va afirmar durant una ponència el passat 24 d’abril al Centre Cívic de les Cotxeres de Sants, acte al qual van assistir poc més de 60 persones.

Mejías, amb el lema “Per una Barcelona dels ciutadans”, s’ha apropat a Sants-Montjuic per fer-se un lloc al districte i, alhora, al barri de La Marina. Va fer constants al·lusions a les problemàtiques més polèmiques del districte, tot i que en un inici no va esmentar ni donar resposta als problemes del barri com els robatoris, l’atur, la manca de transport públic, el mal manteniment de determinats edificis i carrers, etc.

No va ser fins que va obrir un torn de preguntes quan va haver d’enfrontar-se a la realitat d’alguns barris. Després de mitja hora de ponència, es va obrir un debat obert entre els assistents, i un d’ells va exposar els problemes de La Marina. L’home, veí de la Marina des de fa 33 anys, va mostrar la seva indignació davant l’escassa resposta que reben les associacions veïnals per part de l’Ajuntament. Reclamen “transport públic, locals per a gent gran i facilitat d’accés a alguns edificis del barri”, entre d’altres.

La Marina pateix desigualtats socials i econòmiques en comparació amb altres barris de la ciutat. La candidata de C’s també va voler remarcar aquestes diferències, comparant Barcelona i els seus districtes amb un “regne de taifes” provocat per “l’afició dels nacionalistes a aixecar fronteres”. “Cal una Barcelona més homogènia”, va concloure.

En el seu discurs, Mejías va posar l’accent en el model turístic arran dels problemes que s’originen a Sants. Per a l’alcaldable, aquesta problemàtica sorgeix per causa de “la desídia i la desatenció per part de l’Ajuntament”. “Aquest model turístic és conseqüència de 30 anys de governs progressistes. Necessitem un pla d’ordenació turística que garanteixi la convivència entre veïns i visitants”. Aquest pla turístic consisteix en desconcentrar el turisme d’aquells barris en els quals impacta directament i genera conflictes i en “crear nous focus d’atracció turística”.

La major part dels assistents a la ponència eren homes castellanoparlants d’edat adulta o avançada. L’alcaldable va aprofitar aquesta situació per remarcar que la gent gran “és la que ha deixat el llegat del que és Barcelona avui”.

Tot i els forts aplaudiments que el públic va atorgar a l’alcaldable de C’s, alguns dels assistents van demanar actuació. “Menys parlar i més governar”. “Cal ser realistes. No tot el que s’ha dit son coses possibles”. Aquestes peticions mostren el cansament dels veïns d’escoltar i escoltar promeses, que d’alguna manera demostren que els partits polítics, per nous que siguin, hauran de treballar més per conquistar al seus votants.

1 COMENTARI

  1. Todos los políticos dicen que solucionarán los problemas… El caso es quién cumplirá realmente con lo dicho porque, hasta ahora, nadie lo ha hecho. Gracias!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.