Quim Torra i Ada Colau inauguren l’L10 Sud del metro

Les autoritats van demanar disculpes pel temps que ha trigat en arribar la connexió

Fotos: Agustin Forteza i Rafel Vidal

El tema de conversa, aquest dissabte 8 de setembre, indiscutiblement, a la majoria de taules del barri era el metro. Només passar pels carrers, els bars, i allà on fossis tothom xerrava i preguntava pel mateix. Fins i tot hi va haver gent que no s’ho creia. Moltes rialles i molta curiositat. El dia va estar farcit d’actes. El primer va començar amb la inauguració oficial, cap a les 12.30 hores del migdia. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el president de la Generalitat, Quim Torra, entre d’altres autoritats, van encapçalar el viatge inaugural i van baixar a l’estació de Foc on es va celebrar l’acte principal.

Veïns i veïnes parlant amb els mitjans durant el 8 de setembre. Foto: Agustín Forteza

Totes dues autoritats van emfatitzar el greuge històric que fins aquest moment han patit els barris de La Marina, per la manca de connectivitat amb metro amb la resta de la ciutat. I és que la Marina ha estat l’últim barri de Barcelona en incorporar-se a la xarxa de metro.

“La Marina ha sacrificat molt del que tenia per posar-ho al servei de Barcelona: els horts, les masies, la seva sortida al mar, demano disculpes als veïns i els felicito per totes les lluites que han fet”. “Continuarem treballant per aconseguir una mobilitat digna i que contribueixi a fer justícia social”. Van ser les paraules de l’alcaldessa Colau.

El president de la Generalitat, Quim Torra i l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Foto: Agustin Forteza

Torra, per la seva banda, es va afegir a aquesta actitud de disculpes als veïns del barri pel temps que ha trigat en arribar aquest transport: “Com ha fet l’alcaldessa vull demanar disculpes. Han estat 30 anys de consciència i reivindicació”. “L’10 Sud és una línia important i molt reivindicada perquè millora la qualitat de vida de la gent”. “L’arribada del metro a La Marina és una oportunitat per a moltes altres iniciatives i és vital que connecti zones que fins ara no tenien metro”, va dir el President, i al mateix temps, i en línia amb el seu discurs, va afegir que “la manca d’inversió en infraestructures a Catalunya és permanent per part del govern espanyol”.

Representants de les distintes entitats i associacions de la Marina celebrant la inauguració.

A l’acte d’inauguració van ser convidats els principals representats de les entitats i associacions veïnals. La tònica general era d’alegria, satisfacció i emoció. No obstant això, també es va voler ressaltar la necessitat de continuar reclamant les connexions que encara manquen. “Malgrat que és un dia per a celebrar, convé recordar que encara necessitem altres connexions i l’arribada de l’L2”, assegurava Abdó Florencio, President de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Veïnes i l’Associació de Comerciants.

“El metro actualitza el barri i el posa a l’alçada de la resta de la ciutat i de qualsevol capital europea, toca gaudir-lo”, van ser les paraules d’Antonio Guillén, President de la Unió d’Entitats. “Malgrat que no és el que volíem, és important i estem contents”, afegia la Rosalia Fernández, presidenta de la AAVV de Can Clos. I en aquesta mateixa línia anaven la resta de presentats d’entitats. Hi eren gairebé totes: El Centre Cultural Estrelles Altes, Els Amics de la Marina, els artistes de la Marina, el centre Àncora, el Memorial Democràtic de Treballadors de la SEAT, La Marina Viva i un llarg etc.

Quin Torra atén en exclusiva La Marina. Foto Rafel Vidal
Ada Colau, en exclusiva, parla amb la periodista de la Marina, Yohany Limpias.

 

 

 

 

 

 

 

Una vegada inaugurat, a les tres de la tarda les estacions s’obrien per a tota la ciutadania. A les de Foc i Foneria des d’abans hi havia gent encuriosida esperant per poder entrar. Es va veure com grups de famílies, parelles, i molta canalla feien el seu primer viatge amb cara d’alegria i sorpresa. Per a tothom va ser un dia esperat. Els actes van continuar cap a les sis de tarda, amb una concorreguda festa al Passeig de la Zona Franca amb Foneria, on va haver-hi animacions infantils i concerts i es va llegir un manifest destacant els anys de lluita que ha costat l’arribada del metro.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada