Dones del barri a l’atur accedeixen al carnet de conduir professional

Máxima Quiroga i Silvia Pardo a les seves classes de conduir. Foto Rafel Vidal

Barcelona Activa, amb el suport del Pla de Barris ha aconseguit que dones aturades de la Marina puguin obtenir els carnets de conduir: el C, per a camions i el D, per a autobusos. A més del Certificat d’Aptitud Professional (Cap de mercaderies o de viatges).

Silvia Pardo i Màxima Quiroga, són dos d’un grup de fins a 8 dones que han aprofitat l’oportunitat.  Van començar els cursos al novembre de l’any passat i encara continuen fent formació. Totes dues cercaven feina a Barcelona Activa, quan es van assabentar del projecte i els va semblar una bona oportunitat per provar una altra sortida laboral.

Silvia Pardo fent les pràctiques de conduir un camió. Foto Rafel Vidal.

Màxima, de 41 anys, havia treballat en hostaleria, fent neteja, a l’administració i com a mossa de magatzem. Reconeix que no se li havia acudit entrar al sector, “sobretot pel cost que suposa treure’s el carnet professional”. Prop de 3.000 euros incloent-hi les classes per aprendre a conduir els autobusos. Estava a l’atur feia 3 anys i ara està animada per les perspectives que se li obren. “És una oportunitat per a començar i per a entrar a espais on encara predominen massa els homes. Les empreses estan interessades en augmentar la seva flota de dones i hem d’aprofitar-ho”.

Máxima Quiroga conduint un autobús. Foto Rafel Vidal

En situació d’atur també es trobava Silvia, de 44 anys, que havia treballat de repartidora. Ara es prepara per a conduir un camió. Ve del ram ja que abans portava una furgoneta: “m’agraden els reptes i entrar en un sector tan masculinitzat ho és. A classe només som tres noies, però tots els companys ens animen i també les nostres famílies. A més sentim que hi ha possibilitats reals de trobar feina.” Totes dues asseguren que el més difícil ha estat el certificat d’aptitud professional pel que es preparen durant un mes sencer en classes que són de set del matí a dues de la tarda, pel que cal dedicar-li temps.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada