L’Ajuntament destinarà 1,5 milions d’euros anuals per impulsar el teixit comercial del Districte

Creació de la taula d'empreses, nous projectes a la Marina i l'obertura d'un punt d'informació sobre drets laborals, algunes de les mesures

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello i la regidora del districte i de feminisme i LGTBI, Laura Pérez.

Avui al matí, la Sala Pepita Casanellas ha acollit la conferència de premsa que ha fet el primer tinent d’alcalde, Gerado Pisarello i la Regidora de districte i de feminismes i LGTBI, Laura Pérez. Tots dos van presentar el Pla de Desenvolupament Econòmic, liderat per Barcelona Activa i el Districte de Sants-Montjuïc, que preveu 41 mesures que s’han definit, conjuntament amb 49 entitats del territori.

Pisarello ha posat èmfasi en la necessitat de revertir els beneficis del teixit industrial i de serveis que acullen els barris de La Marina. “Volem que no només es parli d’aquest territori quan hi ha el Mòbil World Congress, sinó també quan fem polítiques que reverteixen en el bé del veïnat” ha dit l’autoritat municipal.

La regidora Laura Pérez, per la seva banda, ha explicat les mesures fetes i “el treball porta a porta” que des del districte s’ha fet per aconseguir que “els beneficis arribin als veïns” i per recolzar el petit comerç.

La regidora Laura Pérez parlant amb delegats de i representants a la Taula d’Empreses del Districte.

D’entre altres mesures,  s’ha explicat la posada en marxa de dos nous programes d’apoderament femení per a dones de la Marina: un per a les que es vulguin treure el carnet de conduir camions o autocars per tenir oportunitat de treballar a empreses industrials del polígon i un altre per a les que tinguin una idea de negoci embrionària i vulguin emprendre per millorar la seva autonomia econòmica. Estan en marxa des de fa alguns mesos i dels quals La Marina ha informat.

Reunió de la Taula d’Empreses de la Marina.

D’altra banda, s’ha anunciat la constitució de la Taula d’Empreses del Districte, la primera de la ciutat, com un espai de treball entre l’Administració i les empreses del territori per construir projectes de desenvolupament econòmic a Sants-Montjuïc. Es vol posar en comú les necessitats formatives i d’inserció que té el veïnat, i alhora que les demandes de les empreses es puguin cobrir amb residents del districte”.

Per últim, també s’ha anunciat que a partir de setembre i amb l’objectiu de combatre la precarietat a la feina, s’obrirà un Punt de Defensa de Drets Laborals al districte per assessorar i informar sobre els drets i deures de les persones treballadores.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada