L’Ajuntament pressupostarà la piscina del poliesportiu Energia per a la propera gestió

Antigues instal·lacions de les piscines dels habitatges de la SEAT

La Consellera del districte, Esther Pérez, en una entrevista amb la Marina ha informat que l’Ajuntament té previst pressupostar les piscines previstes al Poliesportiu Energia per a la següent gestió. Pérez ha assegurat a aquest diari que actualment es treballa en un projecte per proposar-lo als veïns del barri. Ha aclarit que els processos i terminis que es necessiten per a dur-lo a terme: elaboració, socialització, licitació i execució, el fa inviable abans. Ha emfatitzat, però, que el govern té la voluntat realitzar-lo i per això, malgrat que no es pugui fer aquest mandat, treballarà per comprometre les partides als pressupostos de la propera gestió.

La inauguració del poliesportiu Energia, al setembre de l’any passat, tot i haver estat celebrada, va deixar en una part del veïnat de la Marina la sensació d’un projecte incomplet. Gaudir d’una piscina municipal propera, que es va projectar al mateix espai del Poliesportiu, és una reivindicació des de fa molts anys. La notícia, comunicada per la Regidora Laura Pérez durant la inauguració d’aquest complex, parlava d’un informe municipal que la faria possible i ara es concreta en un compromís d’incloure-la als pressupostos del 2020.

Entitats veïnals i esportives han reaccionat de forma positiva. Abdó Florencio, de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants de la Marina ha dit: “És una bona notícia no només pel barri de Sant Cristòfol, sinó per a tota la Marina”. No obstant això, li preocupa el fet que el pròxim govern pugui canviar de parer. “És desitjable que s’avanci el màxim possible per assegurar la seva execució sigui quin el color de pròxim govern”, ha afegit. Andreu Farrera, president de la Taula d’Esport també a aplaudit l’anunci i, en línia amb la Coordinadora, demana consensuar i concretar el projecte tot el es que pugui aquesta gestió: “Estaria bé establir un full de ruta i un calendari”.

Fernando Abad, President de l’Associació de Veïns de Sant Cristòfol, per la serva banda,  també celebra el que qualifica d’una “enhorabona”. Però, li preocupa “comprovar que l’espai previst per a l’obra fa uns anys potser es queda petit”. No obstant això, creu que són temes que s’han de treballar tots plegats: esportistes, veïns, associacions i Ajuntament.

Pérez ha justificat que el projecte no ha estat possible abans perquè l’Ajuntament va decidir prioritzar la inversió en el metro, l’ocupació i el Pla de Barris, que contempla diverses accions en educació, salut, infraestructures i altres projectes socials, que actualment s’estan desenvolupant a La Marina. A més, ha afegit, “no hi ha cap projecte fet i això allarga els terminis”.

Ara el treball que queda per davant és revisar el primer plantejament que es va fer al govern de Xavi Trias, en el que el pressupost previst per aquesta obra eren d’uns 8 milions.”Resta concretar un projecte, i en uns sis mesos ja es podrà presentar alguna proposta al veïnat a fi de que estigui a punt per a començar la seva execució durant la propera gestió municipal”, ha referit Pérez.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.