Arriba una nova escola municipal de música al districte de Sants-Montjuïc

Ajuntament de Barcelona

Barcelona tindrà una nova escola municipal de música al districte de Sants-Montjuïc, que estarà situada a la cruïlla dels carrers Miquel Àngel i Papin, al barri de Sants. Serà la sisena en funcionament dins la ciutat i la primera del districte. També donarà servei al districte de Les Corts.

Laura Pérez, regidora de Sants-Montjuïc, ha declarat que “és una mancança històrica d’aquesta part de la ciutat no tenir una escola de música”, i per això ha volgut destacar la importància de la ubicació de l’escola al barri de Sants. El comissionat d’Educació, Infància i Joventut, Miquel Angel Essomba, ha destacat que “es tracta d’un projecte musical per contribuir al creixement i desenvolupament personal que forma part d’una estratègia ambiciosa d’estendre i ampliar l’educació musical pública a la ciutat”.

L’edifici on s’ubicarà l’escola és la superfície on s’havia de situar la nova seu de l’Orfeó de Sants, que va renunciar de la seva construcció i, posteriorment, el consistori va adquirir la finca que ha serà destinada a l’educació musical. Es tracta de més de 2.700 metres quadrats amb quatre plantes. Fins ara no existeix cap centre educatiu municipal de música en els districtes de Sants-Montjuïc, Les Corts i a l’esquerra de l’Eixample.

L’escola oferirà un ampli ventall de programes formatius en diferents especialitats instrumentals, que estan pensats tant per a infants, joves i adults, amb l’objectiu de facilitar una formació musical amateur de qualitat i ajudar professionalment a l’alumnat que estigui capacitat. A més, amb l’entrada en funcionament del recinte escolar s’incorporaran prop de 500 noves places a la xarxa, i es comptarà amb una plantilla docent d’entre 30 i 40 professionals.

L’escola serà de 4 plantes, de les quals una és sota rasant. Es preveu que a la planta soterrani hi hagi dues aules per a grans agrupacions, una aula de percussió, i una aula TIC, i tres aules més petites. A la planta baixa s’ubicarà consergeria, els despatxos per al personal de l’escola, la cafeteria i la biblioteca. A la primera planta hi haurà 13 aules o bucs individuals, una sala de coordinació, i dues aules per a cors. Per acabar, a la segona planta s’hi podrà trobar la sala d’audicions, amb un aforament a prop de 300 persones de públic. També es vol incorporar espais d’espera per a famílies i acompanyants dels menors de 12 anys.

Aquesta escola de música serà la sisena existent a la ciutat de Barcelona, i es preveu que començarà a donar servei el curs 2021-2022.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.