Es retiren totes les plaques de Sants-Montjuïc excepte una a La Marina

Una comunitat de veïns s’ha negat a la retirada de la placa franquista del seu bloc de pisos. Per això, només es poden retirar 116 plaques que contenen simbologia de la dictadura en el districte de Sants-Montjuïc.

Ara el Districte obre una petició judicial, perquè el jutge determini si tenen la capacitat d’ordenar aquesta retirada. Ho faran a través de la Llei de Memòria històrica que es va aprovar en el procés de la creació de la democràcia actual al nostre país i invocaran la disposició en referència a la clàusula: “la llei estableix que els escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d’exaltació personal o col·lectiva de l’aixecament militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura hauran de ser retirades dels edificis i espais públics“.

Un jutge decidirà la retirada d’una placa on els veïns es neguen a que sigui retirada

Durant els darrers mesos el districte ha elaborat un cens d’aquests elements de simbologia franquista i han comunicat per carta als veïns la voluntat de retirar-los. A Sants s’hi havien adscrit 52 ornamentacions afectades, però els veïns tenien la capacitat de retirar-lo pel seu propi compte abans que el consistori en prengués part.

El districte s’uneix d’aquesta manera amb Sant Andreu, Sant Martí i l’Eixample per començar els treballs per retirar les plaques de l’antic Institut Públic de l’Habitatge de l’època franquista, unes 570 en total. Aquests districtes es sumaven a la decisió dels barris de Gràcia i Nou Barris que ja van completar la retirada de plaques fa uns mesos.

Aquesta retirada segueix els objectius de fer visible la memòria històrica i democràtica, el rebuig del franquisme i la lluita contra la impunitat, així ho recull l’Ajuntament de Barcelona que confia finalitzar aquesta campanya abans del març de 2018.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.