Port de Barcelona, pioner en l’impuls d’un programa d’acceleració d’empreses, el Port Challenge Barcelona

Nota de premsa Port de Barcelona

Port Challenge Barcelona és un programa de suport a la creació de nous negocis de base tecnològica que contribueixin a millorar l’eficiència, la competitivitat i l’excel·lència de servei de la comunitat portuària i logística, una peça clau per a la potenciació del comerç i l’economia global.

Impulsada pel Port de Barcelona amb la col·laboració de Founder Institute Barcelona, la iniciativa ha estat presentada avui en una roda de premsa que han ofert el president de la instal·lació catalana, Sixte Cambra; l’adjunt a la direcció general, Pedro Arellano, i el director del Founder Institute Barcelona, Urs Rothmayr. El programa també compta amb la implicació de Barcelona Tech City, Barcelona Activa, la Cambra de Comerç de Barcelona, la iniciativa CatalunyaEmprèn de la Generalitat de Catalunya i les xarxes de business angels d’ESADE i IESE.

“Barcelona és un port pioner en aquest àmbit. Som el primer port de l’Estat i un dels primers d’Europa que promou una iniciativa d’aquest tipus”, ha destacat el president, Sixte Cambra. “Després de completar la gran ampliació del Port, ara estem centrats en una nova etapa: la de la gestió, l’eficiència i la qualitat de servei. Volem generar recursos perquè la innovació arreli al nostre territori. Port Challenge Barcelona és una eina destacada per aconseguir aquest objectiu”, ha manifestat Cambra.

Per tal d’impulsar el projecte, el Port de Barcelona ha sumat esforços amb Founder Institute, una de les acceleradores d’empreses més importants del món, amb presència a més de 100 ciutats, que porta 10 edicions del seu programa internacional a l’Estat espanyol, i que ha aconseguit crear més de 70 empreses.

El programa pretén donar a conèixer l’atractiu del sector i generar les condicions per a desenvolupar un ecosistema que afavoreixi la creació d’empreses innovadores i de llocs de treball d’alta qualificació en el clúster industrial del Port de Barcelona. Port Challenge Barcelona donarà suport a emprenedors que aspirin a convertir la seva idea de negoci o empresa incipient en una companyia viable.

El Port busca idees innovadores que, fent servir les noves tecnologies, tinguin un impacte en el seu ecosistema empresarial. Pel seu interès, destaquen les àrees tecnològiques – com ara Internet of Things (IoT), Big Data, 3D Printing, APPs, realitat augmentada o self driving vehicles-, l’ús de la informació oberta (open data administration) i geolocalitzada, i els projectes de gestió de negoci enfocats a l’optimització logística, la transparència i el servei al client.

Un cop finalitzat el programa, es premiarà la millor startup de l’edició. A aquells participants que culminin un projecte amb impacte al sector portuari, se’ls reemborsarà el cost del programa.

Els emprenedors interessats a participar al Port Challenge Barcelona poden assistir a algun dels esdeveniments organitzats per presentar el programa i els seus mentors (http://fi.co) o emplenar el formulari de sol·licitud (http://fi.co/apply/barcelona).

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.